De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport. Lees over mijn vlieglessen en de vorderingen richting het behalen van mijn vliegbrevet!
27-01-2022 21:49:39     
De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen! De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!

  
  (10-08-2012 10:31:54)
  
  (02-07-2011 20:52:50)
  
  (26-03-2011 21:43:53)
  
  (20-12-2010 19:46:48)
  
  (24-05-2010 12:10:55)
  
  (16-05-2010 22:03:03)
Naar het archief van vliegverhalen >  
Naar het archief van vlieglessen >  


Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Tommy is BACK!

Ongeveer een half jaar geleden heb ik mijn PPL vliegbrevet gehaald. Inmiddels dit jaar al aardig wat uurtjes gevlogen op de Piper Cadet’s van onze club. De meelezers vanaf het begin van mijn opleiding weten dat ik tijdens mijn opleiding eerst op een tweepersoons kist heb gevlogen, de Piper Tomahawk, afgekort: Tommy. Helaas werd deze kist halverwege mijn opleiding uit de vaart genomen voor technisch onderhoud, een grote reparatie aan de motor. Omdat er niet zoveel gevlogen werd op Tommy en omdat reparaties aan de motor heel erg duur zijn (moet allemaal door een professioneel reparatiebedrijf worden uitgevoerd i.v.m. veiligheid) bleef Tommy een tijdje aan de grond. En zo werd een tijdje: een maand, maanden en zelfs bijna een jaar dat Tommy aan de grond stond… . Inmiddels was ik overgestapt op de Piper Cadet en heb ik op 23 november 2007 mijn brevet gehaald. Maar altijd als ik Tommy in de hangaar zag staan dacht ik: Wat een pracht kistje!

Tommy
Tommy


Vorige week kwam het goede nieuws: Tommy is BACK! Na een reparatie aan de motor is Tommy weer in bedrijf. Direct PDB (Steef, mijn instructeur) gebeld voor het maken van een afspraak voor een check-out op Tommy. Elke vliegtuig is anders, heeft andere eigenschappen en heeft verschillen in de bediening. Omdat een vliegtuig al snel 80 000 euro kost zal elke verhuurder dus eerst willen weten of je wel met de kist kan omgaan en of hij de kist met een gerust hart aan je mee kan geven. Hiervoor kan je een check-out doen met een instructeur. Samen met deze instructeur ga je dan de lucht in en laat je zien aan de instructeur dat je met de kist overweg kan.

Tommy
Tommy


Nadat Tommy weer in bedrijf was heb ik dus direct een afspraak gemaakt en vrijdag was het zover. Thuis netjes het Pilot Operation Handbook doorgenomen, al snel kwamen een heleboel zaken mij weer bekend voor. Vrijdagmiddag samen met Steef de lucht in. Klimmen, Dalen, Bochten, Steile bochten, 60 graden bochten, Stalls en de Noodlanding gedaan. Ging allemaal best goed, hoewel het mij erg opviel dat Tommy een stuk minder stabiel is als de Cadet. De kist is namelijk een stuk kleiner en lichter. Daarom veel gevoeliger voor wind en thermiek, dus het was weer ouderwets werken geblazen (zeker op short final), maar wel super leuk!

Voortaan zal ik dus zowel op de Piper Cadet als de Piper Tomahawk vliegen, afhankelijk van het aantal passagiers dat ik mee wil nemen…

Volgend weekend weer een vlucht op de Cadet in de planning, ik hou jullie op de hoogte!

Tommy van binnen
Tommy van binnen


Tommy, uitzicht naar achteren (A6 t.h.v. Lelystad)
Tommy, uitzicht naar achteren (A6 t.h.v. Lelystad)

 Laatste reacties: (4)

He Pascal,

Goed om te zien dat jullie Tomahawk weer online is!! Onze tweede Tomahawk is ook net na 3 maanden wachten op een nieuwe motor terug in de vaart genomen, toevalllig :-)

Blijfft een leuk toestel om op te vliegen!!

Groetjes

Rob

Door: Rob op 25-05-2008 22:12:35

Eens een Tommy, altijd een Tommy !!

Door: sis en ingrid stam op 26-05-2008 13:11:12

Heb gisteren ook op de Tommy gevlogen, gaat waarschijnlijk mijn leskist worden. lollig! gaat goed met lessen.
CU a.s. ALV?!?!

Door: marielle op 26-05-2008 14:22:01

Hallo Pascal,

Ik heb al weer een fikse tijd niets meer met het vliegen gedaan. Jammer, maar ik heb keuzes gemaakt.
Bij het rondsurfen kwam ik weer even op je pagina terecht. Ik zie, dat je geslaagd bent. Had ook niets anders verwacht.
Wel erg laat, maar alsnog: gefeliciteerd.

groet
Chrit

Door: chrit biesmans op 28-07-2008 21:31:37

© Pascal de Munnik. Ontwikkeling en realisatie PM Webdesign | XML Sitemap