De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport. Lees over mijn vlieglessen en de vorderingen richting het behalen van mijn vliegbrevet!
08-12-2021 02:26:48     
De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen! De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!

  
  (10-08-2012 10:31:54)
  
  (02-07-2011 20:52:50)
  
  (26-03-2011 21:43:53)
  
  (20-12-2010 19:46:48)
  
  (24-05-2010 12:10:55)
  
  (16-05-2010 22:03:03)
Naar het archief van vliegverhalen >  
Naar het archief van vlieglessen >  


Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Rondje TVTAS

De dagen worden langer en het zonnetje komt er door. De afgelopen dagen was het weer super te noemen met op sommige dagen geen wolkje aan de lucht. Helaas waren de voorspellingen voor vandaag minder, vanmorgen de vooruitzichten goed bekeken en hoewel het niet zo mooi zou worden als afgelopen dagen beloofde het toch een mooie vliegdag te worden.

Al een hele tijd geleden de datum van vandaag geprikt voor een nieuwe flybloggers vlucht. Omdat het weer in deze tijd van het jaar nogal onvoorspelbaar is lange tijd van te voren werd een bestemming dicht bij huis gekozen: Texel, altijd leuk! Helaas kon Frank niet mee, maar mijn vader wilde graag als co-piloot mee op de PH-ABB, ja inderdaad: Tommie. Ook bleek afgelopen week dat het aantal flybloggers die zouden komen wel erg minimaal zou worden vanwege drukke agenda’s en gisteren bleek dat alle aangemelde flybloggers behalve ik niet zouden komen… Jammer maar geen reden om niet lekker te gaan vliegen, het weer beloofde redelijk te zijn en de kist was geboekt dus let’s go!
Na vlucht thuis gisterenavond al grotendeels voorbereid, dus allen de wind vanmorgen nog even inrekenen en zo konden we al snel op pad. Tommie nog even laten drinken zodat we met maximaal take-off weight airborn gingen vanaf EHLE.

De co mag ook even sturen...
De co mag ook even sturen...

 We nemen de korte route naar Texel, via Enkhuizen naar Medemblik en vervolgens via Den Oever de Waddenzee over. Na zo’n 40 minuten cruisen staan we de frisse zeelucht op Texel op te snuiven.

Het is rustig op Texel Airport
Het is rustig op Texel Airport

Na een handje van Ed de Bruin op de toren en het voldoen van het landingsgeld gaan we lekker sate eten in het restaurant. Omdat er geen andere flybloggers zouden zijn op Texel hadden we de plannen iets gewijzigd, we zouden vanaf Texel een rondje TVTAS maken en zo via een omweg terug naar Lelystad vliegen, TVTAS, oftwel: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Terwijl we de Sate bijna op hadden zien we toch Martijn nog aankomen. Hij had met een andere groep ook op Texel afgesproken. Omdat ik de kist tot drie uur had geboekt moeten we al snel weer weg vanaf Texel, helaas Martijn niet meer uitgebreid kunnen spreken en is het bij een handje geven gebleven, we moeten zeker binnenkort een nieuwe afspraak maken flybloggers! Jammer dat de meeting in het water viel door afwezigheid van bijna iedereen want ondertussen was het prachtig weer op Texel en scheen het zonnetje vrolijk aan de hemel.

Na take-off richting Vlieland. Net voor het binnenvliegen van de restricted area lukte het na meerdere malen proberen contact te krijgen met Dutchmil en was toestemming snel verkregen. Op 3000 ft vliegen we rustig en relaxed langs de eilanden van vuurtoren naar vuurtoren, een prachtig uitzicht en zelfs de zeehonden die lagen te zonnen op het strand waren zichtbaar (volgens mijn vader) vanaf een kilometer hoogte.

De vuurtoren van Texel op de achtergrond Vlieland
De vuurtoren van Texel op de achtergrond Vlieland

Terschelling
Terschelling

Ameland
Ameland

Alles onder controle!
Alles onder controle!

Nadat we het vaste land weer hebben opgezocht is het inmiddels boven Groningen en Friesland behoorlijk bewolkt geworden. 3000 ft is niet meer helemaal haalbaar en om vrij van wolken te blijven vliegen we op 2500 ft via Drachten, Heerenveen en Emmeloord weer richting huis. Na ongeveer een vlucht van anderhalf uur zet Tommie zijn pootjes weer op het asfalt van zijn thuisbasis. Voldaan van een hele leuke vliegdag die anders liep als in eerste instantie de bedoeling maar zeker niet minder leuk!

Onze moestuin even bewonderen...
Onze moestuin even bewonderen...

 Laatste reacties: (6)

Als nog eens een copiloot zoekt hou ik mij aanbevolen, was een hele leuke vliegdag.

Pa

Door: adri op 27-03-2011 13:27:14

Hallo Pascal,

Altijd leuk om je vliegtrips te kunnen volgen. Groeten uit Belgi

Door: Hans Van Snick op 27-03-2011 15:30:52

Hey Broertje. Leuk om weer wat van je te lezen, fijn dat je weer genoten hebt! Voor Pap natuurlijk ook helemaal leuk!

Door: zusje op 27-03-2011 17:45:17

Hoi Pascal,

Je hebt het wel naar je zin h

Door: ingrid en gerard Vollebregt op 30-03-2011 16:21:55

Hoi Pascal,
Heb je ook zeehonden gezien toen je over de waddeneilanden gevlogen bent?

Door: David en Sandra op 30-03-2011 16:23:22

Hallo Ingrid en Gerard, helaas niet over jullie boerderij gevolgen maar via Den Oever. Wellicht de volgende keer beter, hoewel het altijd afwachten is of het kan ivm Vliegbasis De Kooy in jullie omgeving mag ik daar niet zomaar overal vliegen...

Groeten,
Pascal

Door: Pascal op 30-03-2011 17:21:42

© Pascal de Munnik. Ontwikkeling en realisatie PM Webdesign | XML Sitemap