De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport. Lees over mijn vlieglessen en de vorderingen richting het behalen van mijn vliegbrevet!
27-01-2022 20:38:35     
De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen! De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!

  
  (10-08-2012 10:31:54)
  
  (02-07-2011 20:52:50)
  
  (26-03-2011 21:43:53)
  
  (20-12-2010 19:46:48)
  
  (24-05-2010 12:10:55)
  
  (16-05-2010 22:03:03)
Naar het archief van vliegverhalen >  
Naar het archief van vlieglessen >  


Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Les 16: Weer even inkomen...

Vanmiddag toch nog gevlogen, op de grond leek het best mistig maar in de lucht was het prima weer. En nagenoeg geen wind dus heerlijk rustig in de lucht.
 
Het was al weer een aantal weken geleden, de laatste keer was m’n first solo. Vandaag weer met Steef op pad. Eerst maar eens steile bochten (45 graden) oefenen. Eerst netjes het vliegtuig controleren en Tommy was zoals vanouds prima in orde. Vervolgens konden we gaan… Echter bij de Run-Up area aangekomen dacht ik geheel klaar te zijn om te vertrekken, maar ik mocht niet van Steef… Denk Denk… OEPS… Tijdens m’n checks was ik op het verkeerde punt weer in de checklist begonnen waardoor ik de geheel run-up had overgeslagen… FOUT! Dus als nog uitvoeren en waren we echt klaar voor vertrek…
 
Na de take-off klimmen naar 700 voet, en dus niet naar 800 voet of meer… Ja, dan kom je er toch achter dat die paar weken geen les best lastig is en hierdoor slordig wordt of eigenlijk dat bepaalde zaken niet meer automatisch gaan… Vervolgens richting Almere en langzaam komt het automatisme er weer een beetje in… Vervolgens een aantal bochten en steile bochten gedraaid en terug naar het veld. Circuit in en nog een drietal rondjes gedraaid waarbij de landingen redelijk goed gingen volgens mij. Heerlijk geen wind!
 
Steef vond het goed en nadat hij was uitgestapt mocht in nog even alleen het circuit in. Vervolgens in m'n uppie nog twee touch-en-go’s gemaakt om uiteindelijk af te sluiten met een full-stop. Ook deze landingen waren naar mijn idee goed en lekker zacht alleen kwam ik steeds redelijk hoog uit (tweede keer solo dus ik had voor mijzelf iets meer marge genomen). De baan is lang genoeg dus geen probleem. Al met al weer een super leuke les!
 
Nu maar hopen dat het volgende week nog een beetje aardig is qua weer om mijn eerste vliegjaar mooi af te sluiten….
 
p.s. Helaas ben ik te druk met vliegen dus helaas geen tijd om foto’s te maken, maar die houden jullie tegoed!
 Reacties: (0)

Er zijn nog geen reacties

© Pascal de Munnik. Ontwikkeling en realisatie PM Webdesign | XML Sitemap