De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport. Lees over mijn vlieglessen en de vorderingen richting het behalen van mijn vliegbrevet!
08-12-2021 02:23:12     
De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen! De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!

  
  (10-08-2012 10:31:54)
  
  (02-07-2011 20:52:50)
  
  (26-03-2011 21:43:53)
  
  (20-12-2010 19:46:48)
  
  (24-05-2010 12:10:55)
  
  (16-05-2010 22:03:03)
Naar het archief van vliegverhalen >  
Naar het archief van vlieglessen >  


Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Lelystad-Airport (EHLE)


Lelystad Airport is de grootste luchthaven voor de General Aviation in Nederland. Er vinden veel lesvluchten, rondvluchten, vliegtuighuur en tal van andere activiteiten plaats op dit vliegveld in de polder. Steeds meer bedrijven maken van Lelystad Airport gebruik voor een zakenvlucht naar bestemmingen binnen Europa. de luchthaven is voorzien van een mooie moderne aankomst/vertrekhal waar men alle informatie die belangrijk voor de piloot is kan vinden of opvragen. De vertekhal is zelfs voorzien van een eigen douanepost met baggage scan, dus ook buitenlandse vluchten zijn geen enkel probleem!

De luchthaven heeft de beschikking over twee landingsbanen waarvan één een geasfalteerde runway van 1250 meter lang en 30 meter breed. De tweede baan wordt uitsluitend gebruikt voor MLA's (Microlights) en dit is een grasbaan van 430 meter lang en 50 meter breed.

Lelystad Airport ligt in een ATZ (Airport Terrain Zone). De ATZ Lelystad is van kracht gedurende de openingstijden (altijd einde UDP of eerder!) van de luchthaven. De begrenzing van de ATZ wordt aangegeven op het onderstaande kaartje en uit zich tot een hoogte van 1500 ft. Op Lelystad moet met altijd voor het invliegen van de ATZ contact opnemen met de havenmeester, Lelystad Radio. Deze geeft via de radio toestemming het circuit binnen te vliegen. Echter Lelystad is een ongecontroleerd veld, via de radio worden nooit klaringen gegeven, dus altijd goed opletten! Overigens alleen verkeer van en naar Lelystad mag zich in de ATZ bevinden.

Motorvliegtuigen, exclusief MLA’s, melden zich boven meldingspunt BRAVO, behalve wanneer een straight-in procedure wordt gevolgd (Voor vliegtuigen die op grond van de vliegtuigprestaties het niet mogelijk is om het circuit te volgen, denk hierbij aan de grotere vliegtuigen die momenteel op Lelystad komen zoals de Fokker 50 en de Learjets). MLA’s melden zich boven meldingspunt VICTOR zoals weergegeven. Invliegen van het circuit en het volgen van het circuit gebeurt altijd op 700 ft (MLA's op 300 ft.).


© Air Traffic Control the Netherlands / © Topografische Dienst Kadaster
Bron: www.ais-netherlands.nl 
(Bovenstaande kaart niet te gebruiken voor operationele vluchtuitvoering!)

 

© Pascal de Munnik. Ontwikkeling en realisatie PM Webdesign | XML Sitemap