De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport. Lees over mijn vlieglessen en de vorderingen richting het behalen van mijn vliegbrevet!
27-01-2022 20:40:47     
De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen! De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!

  
  (10-08-2012 10:31:54)
  
  (02-07-2011 20:52:50)
  
  (26-03-2011 21:43:53)
  
  (20-12-2010 19:46:48)
  
  (24-05-2010 12:10:55)
  
  (16-05-2010 22:03:03)
Naar het archief van vliegverhalen >  
Naar het archief van vlieglessen >  


Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Flybloggers op Hilversum

Download het flight path van deze vlucht in Google Earth.

Praten over vliegen is leuk. Vliegen is leuker en vliegen en praten over vliegen is nog veel leuker!

Ja, zaterdag 10 mei stond er weer een flyblog meeting op het programma. Dit keer op vliegveld Hilversum. Het is al weer even geleden maar er stond nog steeds een stukje in de planning van zaterdag 10 mei, dus bij deze…

Helaas kon niet iedereen aanwezig zijn. Rob en Marcel hadden andere bezigheden waardoor Guus (met passagiers), Martijn, Frank en Ik overbleven. Samen met Frank had ik een Piper Cadet gereserveerd op de vliegclub. Afspraak was dat we rond 13.30 uur op Hilversum (EHHV) zouden aankomen. Aangezien Hilversum erg dicht bij is ben je eigenlijk langer met je checks en run-up bezig als met het daadwerkelijke vliegen.

In het weekend is het altijd erg druk op de kisten en moet je er op tijd bij zijn om te reserveren, helemaal als het mooi weer wordt! Helaas konden we dan ook niet zomaar een hele middag de kist meenemen naar Hilversum en vervolgens maar totaal 40 minuten vliegen. Want alleen de vlieguren betaal je, de tijd dat wij op het terras zaten in Hilversum levert voor de club dus geen centen op! Dus besloten met een omweg naar Hilversum te vliegen en te zorgen dat we uiterlijk 15.30 uur terug zouden zijn om zo de kist niet al te lang bezet te houden zonder erop te vliegen.

Frank en ik besloten te tossen om de heenvlucht en de terugvlucht. Het lot besliste dat Frank heen mocht vliegen en ik zou terugvliegen. Zo gezegd zo gedaan, via een kleine omweg om Lelystad en via het radiobaken PAM komen we rond 13.30 uur aan bij Hilversum. Nadat we nog even door een andere kist zijn ingehaald in het circuit (is dat normaal op EHHV?) zet Frank de kist netjes neer op grasbaan 13 van Hilversum. Guus was ons al voor en stond bij zijn kist te wachten.

Net na onze landing horen we ook Martijn op de radio zich melden en een paar minuten later komt ook Martijn in zicht.

Snel afrekenen en naar het terras voor een verfrissende cola en een lekkere tostie. Helaas konden wij niet al te lang blijven omdat onze kist om 15.30 uur weer geboekt was voor een lesvlucht. Dus rond 14.45 uur lopen we weer richting de kist en mag ik plaatsnemen op de linkerstoel. Na de benodigde checks staan er klaar op de korte baan van Hilversum met aan het eind een hele rij met bomen. Volgens de berekeningen moest het allemaal passen en zouden we genoeg baanlengte moeten hebben voor een veilige take-off dus geen probleem. Dus met 2 standjes flaps, voeten op de remmen en vol gas gaan wij in take-off weer richting Lelystad. Enkele minuten later hangen we al weer op 1000 ft en zet ik koers richting Lelystad. Onderweg genieten we van het nog steeds prachtige uitzicht en komen we al snel weer aan bij Bravo. Na de daaropvolgende landing zat onze vliegmiddag er al weer op, voldaan van weer een mooie vliegmiddag!

O ja, helaas had de batterij van mijn camera geen zin meer en wilde graag opgeladen worden, dus heb zelf niet veel foto's kunnen maken. Ik heb even wat foto's geleend van Guus:


 Laatste reactie:

Leuk verslag Pascal!
Inderdaad kort maar krachtig. Altijd leuk om weer eens ander veld te 'pakken' en elkaar daar ook te ontmoeten.
Doen we hopelijk snel weer eens!
Groetjes,
Ioo-1


Door: Ioo-1 op 23-05-2008 22:50:16

© Pascal de Munnik. Ontwikkeling en realisatie PM Webdesign | XML Sitemap