De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport. Lees over mijn vlieglessen en de vorderingen richting het behalen van mijn vliegbrevet!
27-01-2022 21:29:13     
De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen! De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!

  
  (10-08-2012 10:31:54)
  
  (02-07-2011 20:52:50)
  
  (26-03-2011 21:43:53)
  
  (20-12-2010 19:46:48)
  
  (24-05-2010 12:10:55)
  
  (16-05-2010 22:03:03)
Naar het archief van vliegverhalen >  
Naar het archief van vlieglessen >  


Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Flybloggers op Ameland

Het is al weer een bijna twee weken geleden, dus ik loop een beetje achter met m’n website maar zaterdag twee weken gelden stond er weer een flyblog meeting op het programma. Dit maal met als bestemming: Ameland (EHAL).

Zoals altijd zou ik samen met Frank de Piper vandaag richting Ameland sturen en weer terug naar Lelystad. Vanaf Rotterdam zouden ook Martijn en Ton komen, vanaf Eindhoven Rob en Guus en Marcel vanaf Hoogeveen. Helaas kon Hans er vandaag niet bij zijn.

Vrijdag hadden Frank en ik de nodige voorbereiding al gedaan en een navigatieplan gemaakt. Kennelijk was ik er met m’n hoofd niet helemaal bij maar dat zou pas zaterdag blijken.

Zaterdagmorgen de weersvooruitzichten bekeken en daarin werd gesproken over een frontje dat van noord-oost naar zuid-west over ons land zou trekken. Voor het front erg lage bewolking en slecht zicht met lichte regen en na het front zou het weer perfect zijn. Kijkend naar de radar zou het front ongeveer om 12.00 uur over Lelystad trekken. Aangekomen op de club was het weer inderdaad nog te slecht om te vertrekken. We konden dus rustig de rest van de voorbereidingen doen en een kop koffie drinken, altijd gezellig maar we kwamen om te vliegen! Rond 12.00 uur wordt het inderdaad een stuk beter en overal op het vliegveld zie je de hangaars open gaan en de kisten naar buiten komen. Even later staan we dan ook samen met een stuk of vijf andere kisten de run-up te doen… Het wordt nog druk ook…

Voor vertrek even contact gehad met de andere bloggers, Rotterdam en Eindhoven kunnen nog niet gaan, het front moet hier nog passeren. Hoogeveen is al wel goed en omdat we weer om 16.00 uur terug moeten zijn in Lelystad besluiten wij en Guus en Marcel vanaf Hoogeveen alvast naar Ameland te vliegen. Frank wilde graag de heenvlucht vliegen. De vlucht verliep perfect, goed zicht en al snel konden we naar 3500 ft klimmen. Geen wolkje meer aan de lucht. Bij Ameland aangekomen maakt Frank een mooie en boterzachte landing op de grasstrip van Ameland.

Guus en Marcel zijn net voor ons gearriveerd en staan ons al op te wachten. Nadat Frank het landingsoffer heeft gebracht aan de havenmeester besluiten we niet op het vliegveld te wachten maar het dorpje Ballum in te lopen aangezien het nog wel even kan duren voordat de anderen er zijn. In gezellige dorpje vinden we al snel een terras waar we heerlijk in het zonnetje kunnen zitten en een lekkere uitsmijter nuttigen. Helaas nog geen spoor van de anderen… Inmiddels wordt het later en later… Ook wil Frank nog even een echter Amelander drankje halen bij de plaatselijke slijterij: Nobeltje. Op Ameland wordt het drankje Nobeltje gemaakt en verkocht, een sterke likeur waar ik al veel meer mensen over gehoord had. Bij de plaatselijke slijterij aangekomen kunnen we in de rij gaan staan voor het drankje. Frank besluit 2,5 liter in te slaan, ook voor collega’s zegt hij, jaja ;-) Ook wil ik het wel eens proberen, ben helemaal geen sterke drank drinker maar ik besluit toch een halve liter te kopen om eens te proberen.

Eenmaal terug bij het terras is het inmiddels al bijna 14.45 uur. Om 15.00 uur moeten we in de lucht zijn want anders zouden we niet op tijd terug zijn. Het is ongeveer een uurtje vliegen naar Lelystad. Dus besluiten we samen met Guus en Marcel terug te lopen naar het vliegveld. Rob en Martijn en Ton waren helaas nog steeds niet in zicht en later zou blijken dat zij pas om 14.30 en 15.00 uur in take-off konden vanaf Eindhoven en Rotterdam. Guus en Marcel hadden tijd genoeg het besloten nog even te wachten op Ameland. Nadat we de PH-VFA weer hadden teruggevonden gingen we rond 15.00 uur in take-off. Zogezegd met mij als pilot in command (pic). De route zou lopen vanaf Ameland over de Waddenzee naar Dokkum, vandaar naar Drachten, Heerenveen, Emmeloord en zo weer naar het meldingspunt Bravo bij Lelystad. Echter had ik bij mijn voorbereiding vrijdag een fout gemaakt, mijn berekende koersen klopten totaal niet, zelfs niet in de richting! Balen. Naja, de wind was niet heel stevig dus schatten we de koers. Ook hadden we de GPS bij ons die netjes de te sturen koers aangeeft, dus verder geen enkel probleem… Net voor 16.00 uur landen we met een beetje crosswind op baan 05 van Lelystad.

Helaas hebben we de jongens van Eindhoven en Rotterdam gemist, jammer! Maar volgende week staat er de herkansing op het programma: Meschede (Duitsland, Sauerland) Hopen dat we de groep dan weer eens compleet hebben en dat het weer mee wil werken!

Ameland was een erg leuke vlucht, en een leuk veld! Zal er zeker nog eens terugkomen…

Hieronder een aantal foto’s en een filmpje van de vlucht gemaakt door Frank. Op het filmpje zie je ook mijn landing op Lelystad…

Ballum met daarachter het vliegveld van Ameland
Ballum met daarachter het vliegveld van Ameland


Uhhh? Klappen voor je eigen landing..??
Uhhh? Klappen voor je eigen landing..??


Frank is zich alvast moet aan het indrinken voor we vertrekken
Frank is zich alvast moet aan het indrinken voor we vertrekken


Op de terugweg wil Frank nog even mijn kustwerk bewonderen
Op de terugweg wil Frank nog even mijn kustwerk bewonderen

Leuk filmpje van Frank:

 Laatste reacties: (2)

He Acda,

Je vergeet te zeggen dat jouw landing ook wel aardig was :-)!

Al een beetje zin in onze tocht naar Meschede? Vergeet niet je boterhammen SALAMI mee te nemen.

Groeten van Frank

Door: Frank op 27-09-2008 11:51:30

Het ziet er weer fantastisch uit en het filmpje is ook erg mooi !!!

Door: sis en ingrid stam op 27-09-2008 16:31:29

© Pascal de Munnik. Ontwikkeling en realisatie PM Webdesign | XML Sitemap