De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport. Lees over mijn vlieglessen en de vorderingen richting het behalen van mijn vliegbrevet!
27-01-2022 21:35:45     
De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen! De weg naar mijn PPL brevet bij Vliegclub Flevo op Lelystad Airport
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!
De belevenissen tijdens mijn vlieglessen, ik ga leren vliegen en mijn vliegbrevet halen!

  
  (10-08-2012 10:31:54)
  
  (02-07-2011 20:52:50)
  
  (26-03-2011 21:43:53)
  
  (20-12-2010 19:46:48)
  
  (24-05-2010 12:10:55)
  
  (16-05-2010 22:03:03)
Naar het archief van vliegverhalen >  
Naar het archief van vlieglessen >  


Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Klik voor een vergroting

Examentraining 3

Download het flight path van deze vlucht in Google Earth.
Vrijdag, dus weer tijd voor een vliegles! Het weer was vandaag prima. Ik ben al een paar lesjes bezig met de examentraining en zo ook vandaag stonden weer wat oefeningen op het programma.

Voor mijn les op vrijdag heeft Steef altijd een andere leerling, Bas. Hij heeft vandaag z’n eerste grote mijlpaal behaald in z’n vliegcarrière, z’n First Solo. Gefeliciteerd Bas!

Nadat ik de Piper even langs het fuelstation heb gestuurd gaan we richting baan 05 voor een short field take off. Hiermee wordt gesimuleerd dat we vanaf een korte baan gaan starten en hierbij willen we zo snel mogelijk los komen van de grond. Dus twee standen flaps en zo snel mogelijk de wieltjes van de grond om net boven de grond te accelereren naar een veilige snelheid om goed te kunnen klimmen.

Hierna wat verschillende oefeningen, ik weet de volgorde niet meer exact uit m’n hoofd maar we hebben de klimvlucht geoefend met uitkijkbochten, steile bochten over links en rechts. Halve noodlanding (want ik kreeg de Piper bij de korte storingscontrole weer aan de praat, Steef had alleen het mengsel op arm gezet), clean stall, approach to stall, glijvlucht (met doorblazen), engine failure after take-off, doellanding, flappless landing en een glijlanding. Al met al weer een flink lijstje. Hierna was het genoeg voor vandaag.

Na mijn les zouden verschillende leden van de club een formatievlucht gaan uitvoeren om te oefenen. Hierbij worden met drie clubkisten verschillende formaties uitgevoerd. Na mijn terugkomst op de club werd gevraagd of ik niet mee wilde, om te helpen met kijken. Elke kist moet namelijk zijn uitgerust met een vlieger en met een navigator die de andere kisten in de gaten houd. Er was nog een plaats op te vullen dus daar gingen we… Hieronder een aantal foto’s…Volgende week een drukke vliegweek. Dinsdag staat m’n proefexamen op de agenda. Samen met Frans Nobels ga ik een examenvlucht vliegen. Een vlucht naar Dusseldorf mag ik voorbereiden, ik ben benieuwd! Vrijdag staat m’n normale vliegles in de agenda en de punten die uit m’n proefexamen naar voren zullen komen zal ik dan samen met Steef gaan oefenen. Zaterdag ook een vliegdag in de planning, dan ga ik als Co samen met Frank naar Juist (Duits waddeneiland) daar zullen ook de andere flybloggers naar toe komen… Kortom een drukke vliegagenda, ik hou jullie op de hoogte!
 Laatste reacties: (3)

Gaaf die formatie foto's! lijkt me wel een aparte gewaarwording zo dicht bij een andere kist in de lucht.

Succes verder met je examen training en hopelijk tot volgende week.

Grtz

Rob

Door: Rob op 05-10-2007 21:42:16

Hoi Pascal,
Ik volg met veel plezier en interesse je updates op je site. Ben zelf deze zomer begonnen bij -de buurman- (Polder Aviation), met afgelopen vrijdag mijn eerste circuitllesje. Veel succes met de voorbereidingen voor je examen!

Door: Eduard op 08-10-2007 14:49:13

Hoi Pascal,
gaaf die foto's van het formatievliegen.
greetingzzz
Mariëlle

Door: marielle van helvoirt-didden op 08-10-2007 18:58:11

© Pascal de Munnik. Ontwikkeling en realisatie PM Webdesign | XML Sitemap